رنگ کردن پارچه با مواد طبیعی

رنگ کردن پارچه با مواد طبیعی

تصور کنید که کمد خود را باز کنید و کل کمد لباس خود را عاری از هر رنگی پیدا کنید. جورابهای پر جنب و جوش و پیراهن تری یا پیراهن های روشن و سفید. ما غالباً رنگدانه هایی را به دست می آوریم که به ما امکان می دهد آن ژاکت قرمز خوش شانس یا ژاکت قرمز را داشته باشیم. با ما همراه باشید تا با رنگ کردن پارچه با مواد طبیعی آشنا شوید.

تاریخچه رنگ طبیعی

تصور این که اجداد ما بدون رنگ مصنوعی چگونه بدست می آیند ، دشوار است ، اما ممکن است تعجب کنید که می دانید دنیای باستان چقدر رنگین بود. تا سال ۲۶۰۰ قبل از میلاد مسیح ، رنگ هایی با آب ، روغن و رنگدانه های طبیعی حاصل از منابع محلی از جمله گیاهان عجیب و غریب ، حشرات و حیات دریایی ساخته می شدند. برخی از رنگهای پارچه ای ، مانند بنفش ساخته شده از پوسته های صدف های خرد شده ، به معنای واقعی کلمه به ارزش وزن آنها در طلا بودند.امروز ۹۰٪ لباس ها به صورت مصنوعی رنگ می شوند ، بنابراین گاهی اوقات سرگرم کننده است که نگاهی به ریشه های خود بیندازیم و به مسیر طبیعی برویم. این که آیا شما امیدوار هستید که یک تی شرت قدیمی را زنده کنید یا از برخی سبزیجات مانده استفاده کنید ، در اینجا نحوه تهیه رنگهای طبیعی برای شما آورده شده است.

تونبان | این مطلب توسط شرکت تولیدی پوشاک تونبان تهیه شده که تولیدی کننده انواع لباس های زنانه ، مردانه و بچه گانه است.

تولیدی پوشاک تونبان

تولیدی پوشاک اندیشه

آنچه شما نیاز دارید:

  •  قابلمه های کوچک
  •  کاسه بزرگ مخلوط کردن
  • جام اندازه گیری
  •  قیف
  •  بطری های شیشه ی
  •  سطل (یا گلدان قدیمی) را بشویید
  • باند لاستیکی (اختیاری ، برای کراوات)
  •  دستکش
  •  آب
  •  نمک
  •  سرکه
  •  ترکیبات گیاهی

انتخاب رنگ ، هر رنگ:

بسته به رنگی که می خواهید ایجاد کنید ، ترکیبات شما متفاوت خواهد بود و آزمایش همیشه مهم است. همیشه از مواد گیاهی رسیده ، تازه و بالغ استفاده کنید – هرگز خشک نشود.

 قرمز / صورتی :

انار ، چغندر ، تمشک ، زغال اخته ، گیلاس ، گل رز قرمز و صورتی ، پوست و دانه های آووکادو (عجیب ، اما واقعی!) ، اسطوخودوس

 پرتقالی :

هویج و ریشه هویج ، پوست پرتقال ، پوست پیاز زرد

زرد :

پوست لیمو ، برگ های کرفس ، زردچوبه ، پاپریکا ، گلهای گل ، گل آفتابگردان

سبز :

اسفناج ، جعفری ، برگهای نعناع ، کنگر فرنگی

آبی / بنفش :

تمشک ، کلم قرمز ، انگور ، زغال اخته ، توت قرمز ، لاله دار

قهوه ای :

ریشه قاصدک ، پوست بلوط ، پوست گردو ، چای ، قهوه ، بلوط

خاکستری / سیاه :

تمشک ، پوست گردو ، ریشه عنبیه

زمان آماده سازی:

محل کار خود را با ورق های روزنامه یا پلاستیک بپوشانید تا از جلوگیری از رنگ آمیزی برقی های ضد باردار جلوگیری کنید. برای جلوگیری از رنگ آمیزی دستان خود ، حتماً دستکش بپوشید.

برای افزایش مساحت ، مواد گیاهی انتخابی خود را در قسمت های کوچک خرد کنید. اگر گیاه سخت است ، ریشه را با چکش خرد کنید تا فیبر شود.

اکنون می خواهید پارچه خود را آماده کنید. هنگام رنگ آمیزی با مواد طبیعی ، استفاده از پارچه های طبیعی مانند موسلین ، ابریشم ، پنبه و پشم بهترین نتیجه را می دهد. رنگ پارچه اصلی سبک تر است ، پارچه رنگ شده شما روشن تر خواهد بود.

پارچه خود را بشویید ، اما آن را خشک نکنید! برای چسباندن رنگ باید پارچه خیس شود. برای کمک به چسبندگی رنگ و جلوگیری از محو شدن به مرور زمان ، یک ترکیب ثابت یا “ترسناک” – از لاتین لاتین به معنی “نیش زدن” تهیه کنید. برای رنگهای میوه ، پارچه را در یک فنجان نمک و ۴ فنجان آب سرد بجوشانید. برای رنگهای گیاهی ، در ۱ فنجان سرکه و ۴ لیوان آب مخلوط کنید. به مدت یک ساعت بجوشانید و سپس با آب خنک بشویید.

اکنون شروع کنیم:

مواد گیاهی خرد شده خود را درون یک قابلمه کوچک بریزید و با آب و میوه یا گیاه دو برابر آب آن بپوشانید. روی حرارت متوسط ​​قرار دهید و به مدت یک ساعت بجوش و خروش بیاورید.

گرما را خاموش کنید و بگذارید آب به دمای اتاق برگردد. رنگ خنک شده را از طریق همزن و داخل یک کاسه مخلوط کن بریزید. سپس رنگ را درون یک شیشه شیشه ای یا به طور مستقیم داخل سطل های شستشو حل کنید.

پارچه را در سطل شستشو با رنگ خیس کنید تا به رنگ دلخواه شما برسد. در مرحله بعد ، پارچه را در کیسه پلاستیکی و مایکروویو ایمن قرار دهید. بالای دو حوله کاغذی یا صفحه محافظ مایکروویو به مدت دو دقیقه در مایکروویو گرم کنید. کیسه را با دقت از مایکروویو خارج کرده و بگذارید یک شبه کاملاً خنک شود.

روز بعد ، زیر آب خنک بشویید و آویزان کنید تا هوا خشک شود. برای تنظیم بیشتر رنگ ، رنگ آن را تقریباً یک ساعت با خشک کن خشک کنید.

فقط با دست در مواد شوینده بسیار ملایم شستشو داده و از سایر وسایل لباس جدا شوید تا از رنگ آمیزی خودداری کنید.